retro-camper met een luchtje

Wie smelt er niet bij de aanblik van dat leuke klassieke VW-campertje? Ik in ieder geval wel. Maar nu even niet, nu ik weet dat VW-importeur Pon nieuwe (in Brazilië geproduceerde) retro-campers van het model T2 wil gaan leveren als tweedehands, om zo de emissie-eisen voor nieuwe personenauto’s te ontduiken. Daar zit een luchtje aan!


advertentie van Pon in het Nijmeegse huis-aan-huisblad De Brug

Dit soort foute grappen illustreert treffend dat het fenomeen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor veel bedrijven nog vooral een PR-instrument is, in plaats van een onderdeel van de bedrijfsstrategie.

Ik heb inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de U-bocht constructie van Pon, want wat mij betreft maakt Joop Atsma zo snel mogelijk een eind aan deze maat in de wet: IM 20111202 SV VW-camper

Zo moeilijk is het toch niet om een ècht moderne versie van de T2 te bouwen, die voldoet aan de milieu- en veiligheidseisen anno 2011? Waarom wel de beetle en de cinquecento, maar niet de T2 bij de tijd gebracht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: