werkbezoek verkeersleidingspost Prorail Utrecht

Samen met de andere leden van de Tijdelijke commissie spoor van de Tweede Kamer bezocht ik gistermorgen de “verkeerstoren” van waaruit alle spoorverkeer in midden-Nederland begeleid wordt.

Een half jaar gelegen lag het treinverkeer nog een dag plat na een brandje in de dataruimte van de VL post, die zich bevindt naast spoor 20/21 aan de noordzijde van Utrecht Centraal. De commissie was dan ook zeer benieuwd naar de strategie van Prorail om de kwetsbaarheid voor dit soort calamiteiten te verminderen.

Veel meer kan ik er op dit moment nog niet over melden. De afspraak is dat de inhoud van alle gesprekken die de TCS voert vertrouwelijk blijft. Ben je nieuwsgierig naar de conclusies dan moet je nog geduld hebben tot eind oktober/begin november. Dan worden een aantal openbare hoorzittingen belegd, waarna de commissie eind 2011 zijn aanbevelingen zal publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: