79 hoogleraren in opsland tegen sloopbeleid natuur door kabinet Rutte

Vanmorgen ontving de Tweede Kamer een open brief van 79 hoogleraren, die scherp protesteren tegen de draconische bezuinigingen op natuur, “…die op zeer korte termijn de teloorgang zullen betekenen van wat in vele decennia is opgebouwd. ” Het doet me goed dat ook de wetenschappers inmiddels hun stem verheffen tegen het sloopbeleid van Henk Bleeker.


nieuwe natuur v2.0, model Rutte

De professoren stellen dat het kabinetsbeleid niet alleen leidt tot kapitaalvernietiging, het schenden van internationale afspraken en een verder verlies van biodiversiteit. Het gaat óók, en misschien wel voor alles, om een verslechtering van de leefomgeving voor mensen, bijvoorbeeld vanwege de negatieve gevolgen voor gezondheid, economie en recreatie. Bezuinigingen en verkeerde keuzes op korte termijn zullen leiden tot grote problemen op langere termijn: ‘penny wise, pound foolish’. Natuur vereist nu eenmaal een aanpak op een langere termijn dan die van een kabinetsperiode. Ter vergelijking: een kabinet kan ook niet besluiten de dijken van ons land de komende jaren niet te onderhouden. Dat zou immers leiden tot veranderingen die onomkeerbaar zijn.

Wijze woorden. Nu moet er nog een volksopstand uitbreken om het kabinet ècht zenuwachtig te maken.

Lees hier de volledige open brief: 20110413 BRF Open brief 79 professoren natuurbeleid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: