rond 1 september duidelijkheid over aanscherping asbestnormen

Staatssecretaris Atsma laat de Kamer uiterlijk zes weken na de ontvangst van het SER-advies weten of de asbestnormen worden aangescherpt. Dat zei hij afgelopen donderdag toe tijdens een overleg met de Kamer. Het SER-advies wordt uiterlijk in juni verwacht.

De Gezondheidsraad adviseerde vorig jaar dat de normen met een factor 20-40 aangescherpt moeten worden. Het aantal asbestdoden blijkt veel hoger te zijn dan in het verleden gedacht werd: ieder jaar sterven in Nederland ca. 1.100 mensen aan asbestkanker.

Een van de andere discussiepunten was de termijn waarop asbestcementdaken verboden worden. Toepassing van asbestcement is al sinds 1994 verboden, maar bestaande daken worden tot nu toe ongemoeid gelaten. Atsma wil dat uiterlijk in 2024 alle asbestdaken verwijderd zijn. Wat mijn betreft zouden de oudste daken nog eerder opgeruimd moeten worden, want die vormen nu al een groot risico.

Lees hier mijn inbreng bij het debat: IM 20110407 AO asbest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: