BTW ligplaatsen afgeschaft na vragen SP

Staatssecretaris Weekers schaft de BTW op ligplaatsen voor woonschepen af per 1 juli a.s. De SP had in schriftelijke vragen naar aanleiding van een voorgenomen gigantische huurverhoging gewezen op de ongelijke BTW-behandeling van huur van woningen en ligplaatsen. Een mooi succes, maar voor de rest ben ik zeer ontevreden over de antwoorden van Weekers

aangenaam wonen op het water met een lekker lentezonnetje erop? dat vindt Frans Weekers ook, dus wil hij extra geld zien

Weekers zoekt de rechtvaardiging voor een verhoging van het liggeld met meer dan 200% in een verwijzing naar het puntensysteem voor sociale huurwoningen, waarvan de tarieven zouden worden afgeleid. Dat onderbouwt hij verder niet en dat deugt volgens mij ook voor geen meter. Allereerst baseert hij de huur op het wettelijk maximum voor de puntentelling bij tuinen in de sociale huursector. Woningcorporaties vragen echter gemiddeld maar 72% van dit maximum. Misschien nog wel belangrijker is dat de gebruikswaarde van water lager is dan die van vaste grond. Dat lijkt me zelfs voor een landrot uit Weert nog wel te snappen.

Op dit moment overleg ik met andere fracties over de gevolgactie na de antwoorden van de staatssecretaris. Wat mij betreft moet Weekers zijn bewering dat hij aansluit bij de huurstelling in de sociale huursector nader onderbouwen. Daarna kunnen we een debat aanvragen, als die antwoorden ons niet bevallen. Wat zo maar het geval zou kunnen zijn.
Lees hier de antwoorden op de schriftelijke vragen van SP, D66, VVD, PvdA en CDA over de huurverhoging van liggelden op rijkswater: VH 20110403 ANTW liggeld woonschepen

UPDATE 8 april
A.s. woensdag wordt er tijdens de procedurevergadering van de commissie Financien besloten over de vervolgactie na de schriftelijke vragen. De SP zal voorstellen om nog een feitelijke vragenronde te houden en daarna zo nodig een debat. In de tussentijd mogen wat ons betreft de huurverhogingen niet doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: