Maatwerkadviezen met een luchtje

Volgens een aantal energieadviseurs heeft het voormalige ministerie van VROM vriendjespolitiek toegepast bij het uitbesteden van de tijdelijke subsidieregeling maatwerkadviezen voor woningen (energiebesparing) aan drie partijen: Saleco Groep, Segon en Vereniging Eigen Huis. En de zelfstandige adviseurs hadden het nakijken.


op de internetsite van Agentschap.nl wordt met geen woord gerept over het uitbesteden van de subsidieregeling.

In de NRC van gisteravond werd bericht over de uitbestedingsoperatie. Daar lijkt wat mij betreft inderdaad een luchtje aan te zitten. Ik heb vanmorgen vragen gesteld aan minister Donner van Binnenlandse Zaken, die inmiddels de wonen-boedel van het voormalige ministerie van VROM heeft overgenomen.

Vragen van het lid Paulus Jansen (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken over de uitvoering van de tijdelijke subidieregeling voor maatwerkadviezen voor woningen

1.
Heeft u kennis genomen van het artikel ‘Huizenbezitters lopen milieusubsidie mis’ en kloppen de beschreven feiten?

2.
Boodt genoemde tijdelijke subsidieregeling juridisch de ruimte om de verstrekking van subsidie uit te besteden aan derden? Kunt u dat motiveren?

3.
Op grond waarvan heeft het toenmalige ministerie van VROM Saleco groep, Segon en Vereniging Eigen Huis een voorkeurspositie gegeven bij het verstrekken van subsidies?

4.
Is het uitdelen van subsidies via derden -waarmee deze derde partijen eigen omzet voor advieswerk kunnen genereren- aanbesteed?
Zo nee, waarom niet?
Zo ja, wat was de procedure bij de aanbesteding? Hoe konden andere partijen dan de gelukkigen kennis nemen van de uitbesteding van de subsidieregeling?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: