Schultz: trek maar een sprintje op het station

Ondanks protesten en bezwaren
De plee in stoptrein toch verbannen
U mag met blaas en darm gespannen
Uw hoop nu elders laten varen

Het is hierom dat u het weet
Waarom zo’n trein een Sprinter heet

(met dank aan een Utrechtse sonnettencomponiste)

Overigens laten we dit natuurlijk niet op ons zitten. De ministers Eurlings en Schultz hebben nu tot twee keer toe een motie naast zich neergelegd, die uitsprak dat alle treinen voorzien moeten zijn van toilet. Dat is niet alleen service aan de klant, maar voor een flink aantal reiziger zelfs een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de trein.
Het naast je neer leggen van een Kamer-uitspraak is een politieke doodzonde. Zo dadelijk begint een algemeen overleg met minister Schultz over het spoor. Farshad Bashir zal daar eisen dat de toilettenmotie onverkort wordt uitgevoerd. Als een speer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: