De Jager overweegt aanpakken misbruik gebonden klanten bij verlengen hypotheek

Banken die bestaande klanten bij het verlengen van de hypotheek een poot uitdraaien moeten op hun tellen passen. Dat blijkt uit de antwoorden van minister De Jager op de schriftelijke vragen die ik hem samen met Ewout Irrgang stelde naar aanleiding van een onderzoek van de vereniging Eigen Huis.

Eigen Huis constateerde dat hypotheeknemers door hun “eigen bank” vaak pas op het laatste moment een aanbieding voor verlenging wordt gedaan, vaak tegen slechtere voorwaarden dan bij een vergelijkbare nieuwe hypotheek. Dat reikt naar misbruik van gebonden klanten. De Jager beziet samen met de NMa en de AFM of op dat punt de regels aangescherpt moeten worden.

Lees hier het antwoord op mijn vragen: HYP 20110316 ANTW verlengen hypotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: