Dualistisch? Laat me niet lachen!

coalitiepartij VVD en gedoogpartner PVV waren altijd fel tegen CO2-afvang en (ondergrondse) opslag. De PVV gebruikte daarvoor zelfs ronkende woorden. En in het regeerakkoord stond letterlijk: “Opslag van CO2 kan ondergronds plaatsvinden met inachtneming van strenge veiligheidsnormen en lokaal draagvlak”. Nu zich de gelegenheid aandient om dit goed te regelen in de Mijnbouwwet blijken de ferme woorden louter ketelmuziek.


eerste termijn mijnbouwwet: de PVV-muis brult

Twee SP-amendementen werden weggestemd met uitsluitend de 76 stemmen van coalitiepartijen VVD en CDA en buitenboordmotor PVV tegen. Zelfs een nog wat bescheidener verbetervoorstel van VVD-woordvoerder Renè Leegte irriteerde minister Verhagen zodanig dat Leegte werd teruggefloten en zijn amendement moest intrekken.

Het positieve van de gang van zaken is dat we nu in ieder geval duidelijkheid hebben over de betekenis van alle mooie woorden van het kabinet Rutte over wisselende meerderheden en dualistische verhoudingen: nihil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: