Nuchter

Renè Leegte (VVD-woordvoerder energie) in de Volkskrant van vanmorgen: “laten we nuchter zijn over kernenergie”. Maar hoe nuchter zijn Renè en VVD minister-president Mark Rutte zelf eigenlijk?

Laten we bijvoorbeeld eens nuchter vaststellen hoeveel subsidie er naar de verschillende energiemodaliteiten gaat. Volgens het Internationaal Energie Agentschap verlenen alle OESO-landen gezamenlijk jaarlijks 400 miljard dollar subsidies aan fossiele brandstoffen en 45 miljard aan kernenergie. Dat staat in schril contrast tegenover het bedrag van 27 miljard dollar dat aan duurzame energie (wind, water, zon en biomassa wordt besteed). [bron: EnergieActueel, 11 januari 2011, p.6].

Laten we daaruit vervolgens nuchter concluderen dat niet windmolens op subsidie draaien (zoals onze premie Rutte tijdens de laatste verkiezingscampagne abuisievelijk veronderstelde), maar kolen- en kerncentrales. En laten we ons daarna eens nuchter voornemen om te stoppen met het subsidiëren van ouderwetse technieken en ons geld in plaats daarvan inzetten voor de vooruitgang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: