NS saboteert efficiëte oplossing toilet in trein

De NS probeert de eis van de Tweede Kamer dat iedere trein voorzien moet zijn van toilet te saboteren. Dat blijkt uit de brief die minister Schultz van Haegen vandaag aan de Kamer gestuurd heeft. De vervolgserie nieuwe sprinters wordt afbesteld. Schandelijk: die vervolgserie kan je juist gebruiken om alle nieuwe sprinters alsnog van toilet te voorzien.


de nieuwe sprinter: wel een blits interieur, geen toilet

De nieuwe sprinters zijn modulair gebouwd. Ongetwijfeld heeft leverancier Bombardier al een rijtuig met toilet voor deze treinserie ontworpen. De simpele oplossing is om de vervolgserie gewoon te bestellen, maar dan met net zoveel extra rijtuigen mèt toilet, als er nu ontbreken in de al geleverde nieuwe sprinters. Vervolgens wissel je de rijtuigen om met rijtuigen uit al geleverd materieel, totdat alle treinstellen weer een toilet hebben. Probleem opgelost, tegen minimale meerkosten.

Waar een wil is, is een weg. Maar waar de wil ontbreekt, kan de weg knap lang zijn. Overigens: krijgt de NS-directie eigenlijk een bonus over 2010?


zelfs de Sint onderschreef onlangs de noodzaak van een toilet in iedere trein, bij de aanbieding van een petitie in de Tweede Kamer

Lees ook het verslagje van onze Hoge Nood toer in mei 2010:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: