Nederland krijgt nieuwe energie

Zojuist heb ik samen met een aantal andere energiewoordvoerders 45.000 handtekeningen van het burgerinitiatief Nederland krijgt nieuwe energie in ontvangst genomen. Onder het initiatief staan de logo’s van veel politieke partijen. Waarom niet dat van de SP?


Herman Wijffels, prominent CDA-lid en tegenwoordig milieuprofessor in Utrecht, is een van de adviseurs van het burgerinitiatief

Dat ligt niet aan de inhoud van het initiatief: de 10 voorstellen zijn voor 90% in lijn met de standpunten die de SP in de afgelopen vier jaar in de Kamer heeft ingenomen. Waar wij problemen mee hebben is de grote ruimte tussen de standpunten van andere partijen in de Kamer en de 10 voorstellen van NL krijgt nieuwe energie. Met name bij CDA en VVD is het gat gigantisch, maar ook PvdA heeft in de afgelopen periode tegen een voorstel voor een klimaatwet gestemd.

Van dat soort schijnheiligheid ben ik niet zo’n liefhebber. Maar dat gezegd hebbend zal ik er alles aan doen om de 10 voorstellen door het parlement te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: