werkbezoeken energie-onderzoek

Afgelopen donderdag was de SP-fractie op bezoek bij twee topinstellingen op het gebied van energie-onderzoek: de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden. ’s morgens werd ik vergezeld door onze fractievoorzitter Emile Roemer, ’s middags door onze woordvoerder hoger onderwijs Jasper van Dijk.


Emile bekijkt samen met professor Miro Zeman de eerste proefbaan van een nieuwe soort dunne-film zonnecel, ontwikkeld door onderzoekers van de TU Delft in samenwerking met Helianthos.

Tijdens ons bezoek werden we geinformeerd over lopend fundamenteel en toegepast onderzoek aan deze instellingen. Minstens zo belangrijk was echter de oproep van de wetenschappelijke staf om vanuit de overheid meer slagkracht te tonen op het raakvlak van fundamenteel onderzoek, R&D en industriebeleid. Door versnippering tussen de ministeries, een kruideniersmentaliteit bij politici en de neiging om vanuit Den Haag alles te willen dichtregelen dreigt Nederland internationaal de boot te missen als kennisland op het gebied van energie-onderzoek.


in de cleanroom van de faculteit voor elektrotechniek, wiskunde en informatica van de TUD wordt onderzoek gedaan naar verdere verbeteringen aan dunne-fil-zonnecellen

Daarom is het goed dat we binnen de fractie dit thema wat integraler gaan aanpakken. Ik denk dat ook bij Emile en Jasper de boodschap prima is overgekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: