Bypass Kampen waarschijnlijk overbodig

Dat is kort samengevat de conclusie voor de Milieueffectrapportage in de voorlopige MER voor het project Bypass Kampen. Die nieuwe verbinding tussen IJssel en randmeren is door de provincie Overijssel en minister Huizinga altijd verkocht als een noodzakelijke schakel in de verbetering van de waterveiligheid van Kampen.

In werkelijkheid is het project ingegeven door de wens van een aantal lokale en regionale bestuurders om een grote villawijk en verbinding voor de recreatievaart te ontwikkelen.

Toen ik daar vorig jaar wat kritische vragen over stelde bleef Tineke Huizinga (destijds staatssecretaris V&W) het veiligheidsverhaal van de provincie Overijssel steunen, zelfs toen het CPB in november vorig jaar met een vernietigend oordeel kwam over de effectiviteit van deze investering. En ook Eurlings , die inmiddels de waterportefeuille van Huizinga heeft overgenomen, hield zijn politieke vriend gedeputeerde Theo Rietkerk (CDA) in mei nog de hand boven het hoofd. Hij moest toen wel beloven dat de Kamer het laatste woord krijgt voor het point of no return in januari 2011.

Na de conclusie van de commissie-MER zal Eurlings het nog lastiger krijgen om vol te houden dat bij dit project de waterveiligheid voorop staat, dus dat een investering van €200 miljoen belastinggeld noodzakelijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: