Rechter: afgedwongen splitsing energiebedrijven illegaal

Al die partijen die voorop liepen om de Splitsingswet door de Kamer te jassen -PvdA, D66 en VVD- staan in hun hemd. De Haagse rechtbank stelt dat die afgedwongen afsplitsing van de netbedrijven feitelijk illegaal is.


Diederik Samsom na de aanname van de Splitsingswet?

Dus zijn al die brave staten- en gemeenteraadsleden vorig jaar belazerd, toen ze werd voorgespiegeld dat er gesplitst moest worden en de daarop volgende uitverkoop van Essent en NUON onvermijdelijk was.

Diederik Samsom roept nu dat we er in ieder geval voor moeten zorgen dat de netbedrijven in publieke handen blijven. Dat staat in de wet, Diederik. Maar de briljante strategie van onze sociaaldemocratische vrienden met als woordvoerder Diederik Samsom heeft de deur opengezet voor het verkopen van Essent aan RWE en NUON aan Vattenfall.

Natuurlijk komt er nu een debat met minister Van der Hoeven. Maar ik ben benieuwd of er iemand nog een mea culpa uitspreekt.

Meer lezen: dossier splitsing en privatisering energiebedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: