Woonbond: SP enige partij met sociaal huurbeleid

Uit een persbericht van de Woonbond blijkt dat de SP de enige partij is die zich echt iets gelegen laat liggen aan de drie miljoen Nederlandse huishoudens die een woning huren. Kijk de reportage Huurders voelen zich gepakt met Woonbond-directeur Ronald Paping op EenVandaag, om 18:20 uur.

Uit het persbericht van de Woonbond: “Huurders zijn verreweg het slechtste af bij de VVD. Op basis van het VVD-programma stijgen de huren structureel (tot 2040) met maar liefst 57 procent (boven het door het CPB veronderstelde ‘basispad’ van inflatie + 1 procent). Ook bij de SGP en D66 zijn huurders niet best af. Bij de andere partijen zijn de stijgingen beperkter, maar nog altijd veel hoger dan de inflatie: Bij de PVV worden de huren niet structureel verhoogd ten opzichte van het basispad, maar deze partij wil wel een forse corporatieheffing invoeren. Alleen de SP kiest voor continuering van het inflatievolgende huurbeleid. Dit resulteert in een structurele daling met 3 procent ten opzichte van het CPB-basispad.”

De extra huurverhoging/-verlaging van de verschillende politieke partijen per 2015, ten opzichte van het “basispad” van het CPB (=inflatie+1%/jaar), bedraagt: CDA +5%; PvdA +1%; SP -3%; VVD +10%; PVV 0%; GroenLinks +6%; Christenunie +6%; D66 +10%; SGP +8% (bron: Keuzes in kaart 2011-2015, CPB, pag.47)

Een complete vergelijking van de verkiezingsprogramma’s op het terrein van wonen vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: