ss Rotterdam: tik tik tik, de teller loopt door

Vandaag start na drie keer uitstel de commerciële exploitatie van de ss Rotterdam. Volgens exploitant Rederij de Rotterdam, een 100% dochter van Woonbron, wordt de exploitatie van meet af aan rendabel. Ik hoop het ook, maar vrees van niet.

vorige week beantwoordde minister Van der Laan de schriftelijke vragen die ik hem december jl. stelde, naar aanleiding van het laatste uitstel van de oplevering. Ik informeerde onder meer naar de exploitatiebegroting voor 2010, met de vraag of er vanaf het begin een positief exploitatieresultaat verwacht wordt. Van der Laan schrijft: “Mijn inzicht in de begrote omzet en het jaarresultaat over 2010 voor de ss Rotterdam is beperkt.”
De toezichthouder heeft in zijn eindrapportage gemeld dat de cashflow over 2010 naar verwachting voldoende zal zijn om de rentelasten te dekken, maar dat een beter inzicht pas in de loop van het jaar verwacht wordt. Ook blijkt uit de antwoorden dat -in tegenstelling tot alle mooie beloften- er nog niets terecht is gekomen van het aantrekken van 80% participatie door derden.

Lees hier de volledige antwoorden op mijn schriftelijke vragen: VH 20100205 ANTW Woonbron-ssRotterdam

Meer lezen? zie dossier ss Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: