Bert Meerstadt snapt het

UTRECHT-JAARCIJFERS-NS
Directeur Bert Meerstadt van de Nederlandse Spoorwegen schenkt zijn prestatiebeloning over 2009 aan de steunactie 555 voor Haiti, omdat “… we de reizigers letterlijk en figuurlijk in de kou hebben laten staan. Dat is zeer ernstig en daarvoor bied ik mijn excuses aan.” Meerstadt volgde per 1 januari 2009 Aad Veenman op. Die ontving over 2008 een bonus van €160.000.

Aanleiding voor de excuses van Meerstadt was het kamerdebat over het OV-debakel na de inval van de winter, vlak voor de kerst.

De meeste managers kunnen na dit soort fiasco’s al geen schuldbekentenis over hun lippen krijgen, laat staan dat ze bereid zijn om een financiële veer te laten. Meerstadt toont inzicht door dat wel te doen. En hij kan komend jaar zijn klasse tonen als hij de NS-organisatie winterhard maakt. Anders mag hij ook zijn vaste salaris van een half miljoen inleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: