Bezuiniging SEV kortzichtig

De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) is een clubje dat een bescheiden omvang paart aan een grote maatschappelijke meerwaarde. Ze zijn de motor achter tientallen experimenten om de kwaliteit van de Nederlandse volkshuisvesting te verbeteren. Actuele thema’s zijn onder meer: het vergroten van de invloed van de bewoners, verdichten & verdunnen, integratie & woonstijlen, maatschappelijk rendement. Helaas wil minister Van der Laan het mes zetten in de subsidie voor de SEV.

Vreewijk9
de SEV steunde een experimentplan van de bewoners van Vreewijk die willen overstappen naar een andere corporatie, omdat hun corporatie Com-wonen een groot deel van deze schitterende tuinwijk wil slopen

Tijdens de behandeling van de begroting WWI in oktober diende ik een motie in om de bezuiniging op de SEV terug te draaien, door iets minder geld uit te geven aan paleizen. Van der Laan was wel gevoelig voor onze kritiek, maar vroeg nog enige ruimte om in gesprek te gaan met Aedes en de Vereniging Nederlandse Gemeenten, om te bekijken of zij interesse hadden in cofinanciering. Ik heb hem die ruimte gegeven door de motie aan te houden.

Inmiddels is gebleken dat Aedes en de VNG onderstrepen dat de SEV zeer waardevol is, maar dat ze geen belangstelling hebben om mee te doen in een basisfinanciering.
Ik vind daarom dat het minister van VROM de bezuiniging moet terugdraaien en de SEV moet blijven financieren. Lees hier het interview op sev.nl.

De internetsite van de SEV is trouwens verplichte kost voor SP-volksvertegenwoordigers. Zie bijvoorbeeld hun recente publicatie over slimme oplossingen voor woonwagenlocaties. Allemaal gratis te downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: