Donner denkt half jaar na over advies raad voor de veiligheid

PietHein DonnerMinister Donner reageert binnen een half jaar op het recente advies van de Raad voor de Veiligheid, naar aanleiding van het ongeluk met een omgevallen torenkraan in Rotterdam in augustus 2008. Dat antwoordt hij op de vragen die ik hem samen met Paul Ulenbelt op 30 november stelde. Iets meer tempo had ik toch wel gewaardeerd.

Verder voelt Donner er weinig voor om een toelatingskeur in te voeren voor professionele en hobby machines met een hoog veiligheidsprofiel. Dom. Het KEMA-keur zorgde er vroeger voor dat er geen elektrisch onveilige of anderszins ondeugdelijke rotzooi op de markt gebracht kon worden. Nu kan iedereen een CE-sticker op een toestel plakken, waarna de sloot pas gedempt wordt nadat het kalf verdronken is.

Lees hier de volledige antwoorden op onze vragen: SZW 20091221 ANTW veiligheid bouwkranen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: