citaat van de dag

“Er wordt natuurlijk al heel lang gesproken over de effecten van de klimaatverandering. Dat de uitstoot van CO2 effect heeft, dat staat voor mij als een paal boven water. Uiteraard moet er worden ingegrepen. Dan heb ik het niet alleen over vervangen van gloeilampen door spaarlampen, en plasma-tv’s door led-televisies. De commissie van Rein Willems heeft destijds in haar Transitie Actie Plan al aangegeven dat er een paar miljard per jaar nodig is voor de overgang naar duurzame energievoorziening. Als er niet echt wordt ingegrepen keert de wal het schip.”

Michiel Boersma bij zijn afscheidsinterview als directeur van Essent in het Brabants Dagblad, 18 december 2009.

Boersma-van Halderen
Boersma (links) samen met conculega Ludo van Halderen op 1 februari 2007, bij de ondertekening van een letter of intent voor de fusie tussen Essent en NUON, die er uiteindelijk niet zou komen (zie: boeven)

het interview vervolgde met:

Is die hele CO2-discussie een hype?
“Voor mij niet. Het staat nu op de radarschermen van een heleboel mensen. Als je de foto’s ziet van wat er gebeurt op de Noordpool en hoe snel dat gaat. Bij de doorsnee-burger leeft dat nog onvoldoende. Misschien dat men pas bereid is om maatregelen te nemen als men ziet dat het land tot Utrecht is ondergelopen. Dit is een hele andere discussie dan over roetuitstoot en zwavelvervuiling in de jaren zeventig. Het effect daarvan kon je zien in de Rijnmond: stank, een grote gele wolk die als een deken boven het gebied hing, oude mensen die daar eerder door stierven. CO2 zie je niet. Spontane actie van de burger daartegen zal niet gauw komen. Daar ben ik een pessimist in.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s