Van der Laan krabbelt terug van njet tegen nieuwe fusie Ymere

OlifantVandaag kwamen de antwoorden binnen van minister Van der Laan op mijn vragen over het fusieplan -je kan beter zeggen overnameplan- van de corporaties Ymere en Beter Wonen Kennemerland. Uit de antwoorden blijkt dat de minister terugkrabbelt op zijn eerdere uitspraken over schaalvergroting.

Hij schreef op 12 juni aan de Kamer dat woningcorporaties niet vaker dan eens in de vijf jaar moeten fuseren. Op 1 juli voegde hij daar in een debat aan toe dat Ymere -momenteel de grootste corporatie van Nederland- een goede indicatie is van de maximale omvang voor een woningcorporatie.’

Inmiddels vindt Van der Laan dat we zijn uitspraken niet al te letterlijk moeten nemen: “Je kan geen absoluut plafond aangeven waarboven een fusie onacceptabel is.” Klopt, dat vind ik ook. Alleen is mijn constatering dat een schaalgrootte tussen 2.000 en 10.000 woningen in de meeste gevallen leidt tot de beste prestaties en klantvriendelijkheid. 80.000 woningen zit daar al mijlenver boven.

Lees hier de antwoorden op mijn vragen: VH 20091105 ANTW fusie Goed Wonen-Ymere

Meer lezen? dossier fusie/schaalvergroting woningcorporaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: