Hallo woningcorporaties: luisteren svp!

We hebben een wet op het overleg huurders-verhuurders, maar dat wil niet zeggen dat woningcorporaties luisteren naar hun huurders. Keer op keer willen ze slopen, terwijl de bewoners dat niet zien zitten. Nu weer in Veghel.

oranjewijk
(foto: met dank aan Ans Rooijakkers)

De Oranjewijk is de eerste naoorlogse uitbreiding van Veghel. Wikipedia karakteriseert de wijk als volgt: “Cultuurhistorisch heeft de wijk als stedenbouwkundige structuur een redelijk hoge waarde wegens de toepassing van traditionele architectuurstromingen.”

In december 2008 was er nog sprake van een “aanpak” van de wijk en “lag er nog niets vast”. Inmiddels neigt corporatie Woonbelang naar sloop en dat zien de bewoners niet zitten. De Werkgroep behoud Oranjewijk deed een buurtonderzoek waaraan 62% van de huurders meewerkten. 77% is tegen sloop. Toen ze de uitkomsten van de enquete aanboden aan directeur Stas van Woonbelang was diens reactie: “Als jullie niet mee willen werken aan sloop steken we geen geld meer in de wijk.”

7 juli houdt de werkgroep een bewonersavond waar de uitkomsten met de huurders besproken worden. Ze hebben mij uitgenodigd om toe te lichten wat hun rechten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: