Langere startbaan nieuwe uitstelstrategie De Vries?

Ruim 25 jaar wachten de bewoners van Schinveld en omgeving op het moment waarop hun rust niet meer verstoord wordt door AWACS-lawaaibakken van de NAVO. In de burgerluchtvaart mogen deze toestellen niet meer landen op Nederlandse vliegvelden. Maar stillere motoren waren te duur, minder vluchten alleen bespreekbaar als de NAVO dat goed vindt. Dus komt De Vries nu weer met de baanverlenging in oostelijke richting, die tien jaar geleden al in Duitsland werd afgewezen. De Telegraaf berichtte vanmorgen dat daarin geen verandering gekomen is. Maar ondertussen vliegen we gewoon door.

AWACS

Samen met Jan de Wit heb ik vandaag schriftelijke vragen aan De Vries gesteld over zijn voorgestelde “oplossing”:
mil-20090610-sv-baanverlenging

zie verder: dossier AWACS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: