Woonbron: waakhonden gezocht

Vorige week donderdag werd mijn motie die uitsprak dat de Raad van Commissarissen van Woonbron moet opstappen met algemene stemmen aangenomen. Maandagavond koos de RvC eieren voor zijn geld en trad af. Wat mij betreft gaat minister Van der Laan nu zeer nauwlettend volgen of de nieuwe Raad van Commissarissen gevormd wordt uit waakhonden in plaats van uit schoothondjes. Ik heb hem daarover twee schriftelijke vragen gesteld.

waakhond1
Dit karakter is niet geschikt voor de Raad van Commissarissen van Woonbron

Vragen van het lid Jansen (SP) aan de minister van WWI over de procedure voor de selectie en benoeming van de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen bij de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron .

1. Welke procedure wordt gevolgd bij de selectie en benoeming van de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Woonbron?

2. Hoe wordt verzekerd dat de nieuwe leden van de RvC een volstrekt onafhankelijke positie hebben ten opzichte van de Raad van Bestuur van Woonbron? Wat zijn uw bevoegdheden om zo nodig in te grijpen als hierover twijfels ontstaan?

Meer lezen? Zie dossier ss Rotterdam/Woonbron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: