AWACS-aanbod Jack de Vries: minder dan niets

jack-de-vriesGisteravond stuurde staats-secretaris van Defensie Jack de Vries zijn langverwachte brief over de op 21 januari Kamer-breed geeiste verlaging van het aantal AWACS-herrie-vluchten boven Zuid-Limburg. Conclusie: er hebben vorig jaar zelfs méér AWACS-toestellen gevlogen dan het jaar ervoor. De Vries komt nu met wat vage plannen om op termijn wat vluchten te schrappen of te verplaatsen.

Jack de Vries door de ogen van Gregorius Nekschot

De Vries wil onder meer 120 AWACS-vluchten en 40-vrachtvluchten verplaatsen naar een ander (Nederlands) vliegveld, waarschijnlijk Eindhoven.

Ik vind dit “aanbod” onacceptabel en heb vandaag, mede namens PvdA, VVD, GroenLinks en PVV een debat aangevraagd direct na het reces van komende week. We kunnen dan het reces gebruiken om een voorstel te bedenken dat een zo breed mogelijk draagvlak heeft in de Kamer en als uitkomst: snel minder vluchten.

Lees hier de brief van De Vries: mil-20090218-brf-uitplaatsen

zie verder: dossier AWACS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: