Exit Möllenkamp

Maanden te laat is Rochdale-directeur Möllenkamp de laan uit gestuurd. Nu de Raad van Commissarissen nog.

Wat mij dwars zit is dat zowel het intern (RvC) als extern (de minister) toezicht jarenlang hebben zitten pitten, terwijl een gerenommeerde woningcorporatie afgleed in dubieuze vastgoedpraktijken. Bijvoorbeeld door in zee te gaan met de United Momentum Group voor de ontwikkeling van woningen voor Nederlandse pensionado’s in Spanje.

Na de mondelinge vragen van mijn collega Remi Poppe in oktober bleek dat Rochdale in november 2002 al opdracht had gehad om een makelaardij-BV af te stoten en dat zes jaar na dato nog steeds niet gedaan had. En het ministerie zat erbij en keek ernaar.

De ogen zijn nu gericht op minister Van der Laan. Neemt hij zijn verantwoordelijkheid door de Raad van Commissarissen de Laan uit te sturen? Gezien zijn historische banden met Rochdale heeft hij direct een geloofwaardigheidsprobleem als hij dat niet doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: