Kauft E.on in Holland ein?

Volgens de Duitse nieuwssite manager-magazin.de jagen niet alleen het Deense Dong Energy en en het Zweedse Vattenfall op de aandelen NUON die domme provinciebestuurders te gelde willen maken. Ook de Duitse energiereus E.on zou in de markt zijn.

E.on is al actief op de Nederlandse markt, het bedrijf nam enkele jaren geleden de elektriciteitscentrales van EZH in de regio’s Rijnmond en Haaglanden over. Net als RWE is ook E.on gróót in kolen. En ze willen daarin nog groter worden via de bouw van een nieuwe kolencentrale op de Maasvlakte.

Twee weken geleden maakte RWE bekend Essent te willen overnemen. Daarmee dreigt het scenario van de voorzitter van de Algemene Energieraad Vogtländer werkelijkheid te worden. Hij waarschuwt voor het perspectief dat over een paar jaar in Noordwest Europa nog maar vier energiebedrijven over zijn: E.on en RWE uit Duitsland en EDF en Suez/GdF uit Frankrijk. Dan zou de beloofde “vrije energiemarkt” in werkelijkheid uitdraaien op een oligopolie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: