Amersfoortste MBO-ers: blijf maar thuis wonen!

Stel ik volg een MBO-opleiding bij ROC ASA in Amersfoort. Ik ben 18 en wil zelfstandig gaan wonen. Dus schrijf ik me in voor een studentenkamer. En dan volgt een koude douche: woningcorporatie Portaal Amersfoort geeft voorrang aan HBO-studenten die in Amersfoort studeren. Hallo Portaal: wat is dat voor discriminatie??

betaalbare studentenkamers van €202/maand aan de Weverssingel: waarom niet voor MBO-studenten?

Ik had deze week een gesprek met Mieke Horlings van ROOD Amersfoort. Zij probeert al een tijd een einde te maken aan dit onrecht.

Wat mij betreft moeten studentenkamers verdeeld worden op inschrijfduur, en misschien moet je ook nog rekening houden met de afstand die een student zonder kamer dagelijks moet reizen. Maar het soort opleiding een rol laten spelen bij de toewijzing vind ik hardstikke bezopen.

Daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen gesteld aan minister Van der Laan van wonen: vh-20090111-sv-woningtoewijzing-mbo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: