Oorlogsmisdaden

Volgens minister Maxime Verhagen zijn de Palestijnse raketten die vanuit de Gazastrook op Israel worden afgeschoten evident gericht op burgerdoelen en daarmee te kwalificeren als oorlogsmisdaden en terreur. Maar de Israelische oorlogsmachine die de Gazastrook platwalst en honderd keer zoveel burgerslachtoffers maakt beperkt zich volgens Verhagen tot militaire doelen.
In de bijbel noemden ze zo iemand een Farizeeër.

Aanslagen tegen burgerdoelen zijn oorlogsmisdaden, ongeacht door welke partij deze worden uitgevoerd. De vijf of zes doden die de Palestijnse raketten de afgelopen twee weken gemaakt hebben zijn niet goed te praten. Maar het megalomane geweld van het Israelische leger in een afgerasterde, overbevolkte gevangenis bestempelen als “beperkt tot militaire doelen” is een leugen en hypocriet tegelijk.

Eerder kwalificeerde de oude CDA-garde Dries van Agt en Hans van den Broek het Israelische optreden in de Gazastrook als oorlogsmisdaad respectievelijk disproportioneel. Vandaag neemt de Nederlandse diplomaat Robbert Serry, VN-gezant voor het Midden-Oosten, in de NRC afstand van het standpunt van de Nederlandse regering. Hij verwijt Israel “excessief geweld”.

Als Nederland een rol wil spelen in het beëindigen van
Nederland gidsland: ammehoela!

Veel meer informatie over het Palestijns-Israelische conflict vind je op de weblog van onze senator Anja Meulenbelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: