Rochdale onderzoek loopt uit

De afspraak was dat de forensische onderzoekers van Deloitte afgelopen vrijdag hun conclusies zouden inleveren over de handel en wandel van Rochdale-directeur Hubert Möllenkamp. Ik vond dat al knap lang duren, want het balletje ging rollen na een Telegraaf-artikel op 24 oktober. Maar ze hebben nóg meer tijd nodig!

Rochdale kwam begin augustus al in het nieuws toen Möllenkamp een deal sloot met projectontwikkelaar United Momentum Group voor de ontwikkeling en verhuur van pensionado-appartementen in Spanje.

Tijdens en naar aanleiding van mondelinge vragen van Remi Poppe bleek dat het toezicht op Rochdale schandalig heeft gefaald. Ik ga ervan uit dat de nieuwe minister wonen Eberhard van der Laan uit een ander vaatje gaat tappen, al is het maar om duidelijk te maken dat de banden van zijn oude advocatenkantoor met de corporatie geen enkel effect hebben op zijn verantwoordelijkheid als toezichthouder.

Waarom duurt het onderzoek van Deloitte nóg langer? Wellicht heeft dat te maken met nieuwe informatie die aan het licht is gekomen over de aankoop in augustus 2008 van het “afgedankte” kantorencomplex De Heerd in Amsterdam Zuidoost voor een recordbedrag van €46,5 miljoen.
Het ziet ernaar uit dat na de huurders van Woonbron ook die van Rochdale gaan opdraaien voor onverantwoorde commerciële avonturen van een corporatiedirecteur. Daarom kan ik niet wachten op het debat over de verbetering van de toezichtstructuur bij de woningcorporaties, dat eind februari zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: