Van der Laan/Rochdale

Minister Van der Laan doet er verstandig aan om de verantwoordelijkheid voor het lopende onderzoek naar malversaties bij de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale over te dragen aan een collega in het kabinet, nu blijkt dat zijn voormalige advocatenkantoor Kennedy van der Laan opdrachten uitvoert voor deze woningcorporatie.

De Telegraaf berichtte vandaag dat Van der Laan de voormalige directeur van Rochdale Hubert Möllenkamp ook persoonlijk kent. Dat is wat mij betreft een reden te meer om het onderzoek onder verantwoordelijkheid van een andere bewindspersoon te brengen, bijvoorbeeld de minister van Justitie. Je moet in dit soort zaken iedere schijn van belangenverstrengeling vermijden. Als Van der Laan niet zelf tot dit inzicht komt moet de Kamer hem daar misschien een handje bij helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: