Beter lezen Staf!

PvdA-kamerlid Staf Depla verweet mij gisteren bij het NIROV-debat voor de zoveelste keer dat de SP net als de PvdA de sociale volkshuisvesting wil uitkleden door middel van een heffing op de corporatievermogens. Dit zou staan in de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s door het CPB.

UPDATE 2022: het linkje naar Keuzes in Kaart 2007-2010 is helaas door CPB verwijderd. Ik heb nog geen nieuwe link kunnen vinden. Iemand?

De doorrekening van het CPB. Klik op de afbeelding om te vergroten.

De SP heeft inderdaad in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat de vermogens van de rijke corporaties afgeroomd mogen worden. Als vorm dachten wij aan een solidariteitsfonds, zoals bijvoorbeeld het al bestaande Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting. Hierbij is duidelijk opgenomen dat de opbrengsten zouden moeten worden ingezet voor de bouw van nieuwe woningen. En dit is heel anders dan dit kabinet met steun van de PvdA wil doen. Het geld wat minister Bos ophaalt met de heffing van de vennootschapsbelasting, vloeit richting de algemene middelen en verdwijnt dus volledig uit de volkshuisvesting.

Kortom, Staf moet iets beter lezen. Op deze wijze de aandacht afleiden van de desastreuze gevolgen van deze plannen is ook niet echt fair.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: