Kabinetsplannen tijdbom onder woningcorporaties

tijdbomDe 4×750 miljoen corporatiebijdragen die in het regeerakkoord waren vastgelegd waren niet bestemd om geinvesteerd te worden in de wijkactieplannen voor de aandachtswijken. Dat onthulde minister Vogelaar gisteravond tijdens het algemeen overleg met de Tweede Kamer over het actieplan krachtwijken.

Volgens Volgelaar was het geld bestemd voor de algemene middelen en daaruit betaalt het kabinet al haar plannen voor inburgering, wijkagenten, microkredieten voor startende ondernemers en brede scholen.

Kortom: nu staat vast dat uitsluitend de huurders opdraaien voor een bedrag van drie miljard euro dat wordt ingezet voor voorzieningen en activiteiten waar iedereen, dus ook eigen woningbezitters en particuliere huurders van profiteren. Ik zou dat willen samenvatten als: omgekeerde solidariteit.

Tijdens de commissievergadering stonden verder het onderhandelaarsakkoord Aedes-Rijk en de invoering van de Vennootschapsbelasting voor woningcorporaties op de agenda. Die was daarmee totaal overbelast. Op mijn voorstel wordt het debat nu volgende week voortgezet. Dit onderwerp is te belangrijk om af te doen in een avondvergadering.

Lees hier onze inbreng bij het debat:

AO-actieplan

Meer lezen?
Zie dossier venootschapsbelasting woningcorporaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: