Totale overwinning Vereniging Stop AWACS Overlast

De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in de bodemprocedure over de bomenkap in de Zuid-Limburgse gemeente Onderbanken ten behoeve van het NAVO vliegveld Geilenkirchen. Daar stijgen dagelijks zwaar verouderde radarvliegtuigen op die rakelijks over het dorp scheuren en een enorme overlast veroorzaken. Uitspraak: totale overwinning voor de bewoners. Wat mij betreft begint het ministerie van VROM op korte termijn met de aanplant van een vervangend bos!

bomenkap

Samen met Wijnand Duyvendak (GL) en Diederik Samsom (PvdA) heb ik vanochtend meteen de volgende schriftelijke vragen gesteld aan minister Cramer van VROM.

Schriftelijke vragen van de leden Jansen (SP), Duyvendak (GroenLinks) en Samsom (PvdA) aan de minister van VROM over de uitspraak van de Raad van State over de bomenkap in het Schinveldse bos.

1.
Bent u bereid om op grond van de uitspraak zaaknummer 200603057/1 (RvS) op zo kort mogelijke termijn te starten met de herplant van bomen in het Schinveldse bos?
Zo nee, waarom niet?

2.
Wat is uw reactie op de uitspraak van de Raad van State, in het bijzonder met betrekking tot uw verantwoordelijkheid en de inzet van het NIMBY instrument?

Lees hier het persbericht van de Raad van State.

Lees hier de volledige tekst van de uitspraak met zaaknummer 200603057/1.

zie verder: dossier AWACS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: