Wooninvest dingt naar huisjesmelkerstrofee

Woningcorporatie Wooninvest doet vijf dagen na de start van het nieuwe jaar al een serieuze poging op de huisjesmelkerstrofee 2007 naar Leidschendam te halen. Twee vijf jaar geleden opgeleverde sociale huurwoningen in de Haagse VINEX-wijk Leidscheveen deden toen €332,58. In december 2006 werden dezelfde woningen opnieuw te huur aangeboden voor €611,50. Een huurverhoging van 84% in vijf jaar tijd!

Willem Westerhoff uit Zoetermeer tipte mij over dit schandaal, want zo mag je het wel noemen. Het aandeel sociale huurwoningen in de VINEX-uitbreidingswijken is toch al veel te laag. Dus als je binnen vijf jaar de huur ook nog eens over de kop laat gaan kan iedereen met een benedenmodaal inkomen straks vergeten in deze wijken te gaan wonen.

Van onze SP-fractievoorzitter in Den haag Ingrid Gyomorei hoorde ik dat Haagse corporaties recent gebouwde sociale huurwoningen in de VINEX-wijken ook al schijnen te verkopen.

Ik heb inmiddels opheldering gevraagd bij demissionair minister Winsemius, die op dit moment op de VROM-winkel past. Huisjesmelkers moeten worden aangepakt, of het nou particulieren zijn of corporaties. Wooninvest stond nota bene tot voor kort onder toezicht van de minister wegens mogelijk strafrechtelijk handelen van zijn voormalig directeur-bestuurder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: