terug naar de domstad

Op 8 mei ben ik benoemd tot wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht, de stad waar ik sinds 1984 woon. Dat betekent dat ik aanstaande dinsdag afscheid neem als lid van de SP-fractie in de Tweede Kamer.

Ik kijk met veel plezier terug op mijn Kamerlidmaatschap: de inhoudelijk uitdagende debatten, de interessante werkbezoeken, opwindende en soms emotionele acties in het land. En natuurlijk ook op de samenwerking met een groot aantal aardige en hoogst gemotiveerde collega’s bij de SP Tweede-Kamerfractie, andere fracties, de ambtelijke staf van de Tweede Kamer, journalisten, vertegenwoordigers van allerlei maatschappelijke organisaties en bedrijven, individuele burgers en -jazeker- “de lobby”.

Toch neem ik afscheid van de landelijke politiek, omdat ik denk dat ik een bijdrage kan leveren aan het bewijs dat de SP niet alleen een goede oppositie- en actiepartij is, maar ook kan besturen. Daarmee doe ik trouwens tekort aan mijn voorgangers in gemeenten als Eindhoven, Nijmegen, Arnhem en Groningen. Maar Utrecht is de eerste G4-gemeente waar de SP in het college zit, dat is een nieuwe mijlpaal.

De komende weken zal ik wat minder frequent nieuwe blogs schrijven. Deels wegens wat technische overgangsproblemen, maar ook door een ambitieus inwerkprogramma dat veel tijd zal opslokken. Via mijn twitteraccount @PaulusJansenSP houd ik binnen de beperkingen van 140 tekens iedereen op de hoogte van mijn handel en wandel als wethouder.

Tenslotte bedank ik iedereen die me de afgelopen weken overstelpt heeft met vriendelijke berichten naar aanleiding van mijn vertrek als kamerlid en aantreden als wethouder. Ik hoop de hoge verwachtingen te kunnen waarmaken, met de steun van een goede raadsfractie en vele gemotiveerde vrijwilligers van de SP afdeling Utrecht.

UPDATE 13 mei 2014: lees hier mijn afscheidsbrief en het afscheidswoord van de kamervoorzitter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: