vacante zetel

Mijn vaste volgers zullen wel gemerkt hebben dat ik me op twitter en blog de laatste weken tamelijk rustig hield. Dat komt omdat ik naast mijn Kamerlidmaatschap betrokken was bij de college-onderhandelingen in Utrecht, een arbeidsintensieve klus.

Die klus is gistermiddag afgerond. D66, GroenLinks, VVD en SP gaan samen het college vormen. Per 8 mei aanstaande word ik wethouder in mijn woonplaats Utrecht en zal ik dus mijn Kamerlidmaatschap beëindigen. Ik verheug me enorm op deze nieuwe klus, als eerste SP-wethouder in de G4. Tegelijkertijd ben ik weemoedig gestemd over mijn afscheid van de Tweede Kamer, waar ik me ruim zeven jaar heb ingezet op de thema’s wonen, energie, water, ruimtelijke ordening en milieu. Gelukkig kan ik de opgedane ervaring en contacten ook op lokaal niveau prima gebruiken.

Vanmiddag om twee uur wordt tijdens een persconferentie op het stadhuis het collegeprogramma en de portefeuilleverdeling toegelicht. Dat blijft dus nog even spannend voor alle geïnteresseerden.

Ik las gistermiddag in de NRC ‘SP verliest in college-onderhandelingen, CDA wint’. Het artikel was gebaseerd op de verdeling van collegezetels in de eerste 188 gemeenten waar de collegeonderhandelingen zijn afgerond. Ik denk dat de NRC hiermee de canard-van-het-jaar gescoord heeft. Mijn voorspelling is dat na afloop van alle onderhandelingen het aantal collegeleden van de SP tenminste verdrievoudigt, bij een verdubbeling van het aantal stemmen bij de raadsverkiezingen. De SP zal bovendien een grote sprong vooruit maken in de middelgrote en grote gemeenten. Wie dat verlies noemt stelt zijn mening voor de feiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: