Blok bevestigt beschamende huurverhoging

In de regio Leiden ging de huur gemiddeld met 5,9% omhoog, in Utrecht met 5,6% in Amsterdam met 5,5%. Minister Blok bevestigde gisteren in zijn antwoorden op mijn schriftelijke vragen wat hurend Nederland al lang weet: je wordt financieel uitgekleed door het woningmarktbeleid van VVD en PvdA. Met dank aan D66, Christenunie en SGP.


recent boden huurdersorganisaties nog een petitie over de huurexplosie aan in de Kamer

Blok kan of wil nog steeds niet begrijpen wat hij aanricht. Zo is de extra huurverhoging bij mutatie in Amsterdam (gemiddeld €110) volgens de minister het gevolg van het feit dat het vrijkomend aanbod relatief veel gerenoveerde woningen bevat. De praktijk is juist dat het betere deel van de vrijkomende sociale huurwoningen bovenmatig vaak verkocht of geliberaliseerd wordt. Wat overblijft voor de verhuur zijn steeds vaker de piepkleine flatjes.

Hoe lang accepteert de PvdA nog deze stelselmatige sloop van de sociale huursector?

Lees hier de antwoorden op mijn vragen: VH 20140423 ANTW huurverhoging tgv verhuurderheffing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: