Blok gaat overleggen over code rood

Minister Blok gaat overleggen met de Nederlandse Vereniging van Banken en andere belanghebbende partijen over de oplossing van de code-ROOD-problematiek bij woningen op erfpachtgrond. Eigen woningbezitters met “open einde” erfpachtcontracten, zonder duidelijke indexeringsclausule kunnen hun huis niet meer verkopen, omdat de bank het onderpand niet meer vertrouwt.

De SP pleit er al jaren voor om oude wurg-erfpachtcontracten verplicht om te zetten naar contracten met redelijke indexeringsbepalingen. Minister Donner vond dat niet nodig en zijn opvolgers waren tot dusver ook genegen om de oplossing van dit grote probleem aan “de markt” over te laten. Nu ook enkele VVD-kamerleden wakker geworden zijn lijkt minister Blok genegen om in beweging te komen. Da’s mooi.

lees hier de antwoorden op mijn schriftelijke vragen: 20120220 ANTW rechtsbescherming erfpachters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: