Stop de huurexplosie

Namens 700 huurorganisaties overhandigde zojuist de voorzitter van het Initiatief betaalbaar wonen Amsterdam Noord een petitie aan de vaste commissie Wonen en Rijksdienst van de Tweede Kamer. De huurdersorganisaties roepen op tot herinvoering van inflatievolgend huurbeleid en een beleid dat de omvang en betaalbaarheid van de sociale woningvoorraad niet aantast, maar juist beschermt.

Komende donderdag debatteert de kamer van 13-15u met minister Blok over het huurbeleid voor 2014. Dat blijft wat Blok betreft hetzelfde -dus net zo asociaal- als in 2013. Hij weet zich daarbij gesteund door de handtekeningen van VVD, PvdA, D66, Christenunie en SGP onder het woonakkoord. De petitie maakt pijnlijk duidelijk hoe destructief het beleid van Paars met de Bijbel uitpakt voor huurders met modale en lage inkomens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: