Europese commissie: milieu- en gezondheidskosten hoogspanningslijnen mogen in nettarief

Minister Kamp sloeg vorig jaar de plank mis toen hij stelde dat de kosten voor de uitkoop van bewoners onder hoogspanningsleidingen en/of het ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen niet volledig gesocialiseerd mogen worden in de nettarieven, omdat dat strijdig zou zijn met een Europese richtlijn over efficiënt netbeheer. Een Bredase bewonersorganisatie deed navraag bij de Europese commissie. Die stelde dat lidstaten hier zelf over gaan.

Kamp deed zijn uitspraak bij een kamerdebat in 2013. In dat kamerdebat werd een financiële regeling voor de uitkoop en/of het ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen vastgesteld. Een aantal fracties, waaronder de SP, wilden een groter deel van de te maken kosten in de nettarieven stoppen. Volgens Kamp mocht dat niet.

Ik heb naar aanleiding van de uitleg van de Europese commissie schriftelijke vragen gesteld aan Kamp. Ik wil met name weten of deze aanleiding ziet om zijn oorspronkelijke kostenverdeling over Rijk, gemeenten en afnemers (via het nettarief) aan te passen.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: EN 20140211 SV doelmatigheidskosten TenneT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: