Stiller asfalt inzetten voor leefbaarheidswinst ipv méér asfalt

Rijkswaterstaat start binnenkort een praktijkproef met een aantal nieuwe stillere asfaltsoorten. De geluidwinst die dat oplevert kan je inzetten om de leefbaarheid voor bewoners langs autowegen te verbeteren, of om extra asfalt aan te leggen. Wat zouden minister Schultz en staatssecretaris Mansveld doen?

De kop in de Telegraaf ‘Ultrastil asfalt bespaart geld’ suggereert het laatste. Maar er zijn op dit moment nog 800.000 mensen in Nederland die blootgesteld zijn aan verkeerslawaai boven de voorkeurswaarde uit de (geluid) wet SWUNG. Wat mij betreft wordt stiller asfalt dus ingezet voor het doel waar het voor ontwikkeld is: minder herrie.

Lees hier mijn schriftelijke vragen: MIL 20140123 SV geluidreducerend asfalt DEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: