crowd legislation

Komende donderdag levert de Kamer “schriftelijke inbreng” op het wetsvoorstel 33798 Wijziging Woningwet in verband met versterking van het handhavingsinstrumentarium. Dat is de eerste fase van de parlementtaire behandeling van een wet. Bij wijze van experiment publiceer ik mijn concept-inbreng nu al. Iedereen die iets te melden heeft kan dus nog vier dagen schieten op mijn commentaar, of met eigen voorstellen komen. En wie weet gebruik ik ze.


De SP rekent de strijd tegen huisjesmelkers tot zijn kerntaken. Binnenkort rijkt ROOD weer de huisjesmelker-van-het-jaar trofee uit.

Vaak hebben we fundamentele kritiek op wetsvoorstellen, maar in dit geval klinkt de onderliggende gedachte me als muziek in de oren: gemeenten krijgen meer mogelijkheden om lakse gebouweigenaren en huisjesmelkers aan te pakken. Daar vraagt de SP al jaren om.

Lees hier mijn concept-schriftelijke inbreng: VH 20131124 INB 33798 SP

Memorie van toelichting: VH 33798-3
Tekst wetsvoorstel: VH 33798-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: