Warmteterugwinner douchewater geperfectioneerd

Ook op deze weblog moet af en toe ruimte gemaakt worden voor een bescheiden reclameblok. In dit geval voor de Zypho , een simpel apparaat om warmte terug te winnen uit douchewater. Inmiddels bijna twee jaar op de markt en aardig geperfectioneerd. Een aanrader voor iedereen die zijn badkamer gaat renoveren.

De terugverdientijd bedraagt 3-5 jaar, afhankelijk van het aantal keren dat je doucht. Bij een HR-ketel als warmwatervoorziening kan je 70-100m3 gas/jaar besparen. Helemaal niet fout voor zo’n simpele warmtewisselaar. Wel is de terugverdientijd gebaseerd op situaties dat er tóch al een badkamer wordt aangelegd of gerenoveerd. Als je er speciaal voor moet gaan breken wordt het prijskaartje een stuk problematischer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: