afhandeling schade aardbevingen door gaswinning: mag het ietsje sneller?

Minister van Economische Zaken Henk Kamp beloofde op bezoek in Groningen dat de aarbevingsschade tgv gaswinning prompt en genereus zou worden afgehandeld. Maar bijna een jaar na de aarbeving in Huizinge (16 augustus 2012) is bij 28% van de gedupeerden zelfs nog niet de schade getaxeerd. Pas 30% van de claims zijn afgehandeld. Als dat snel is ben ik benieuwd wat de NAM onder langzaam verstaat.


we moet de inwoners van Groningen niet laten barsten (foto: BNR)

Natuurlijk kost het ook de NAM moeite om in een vloek en een zucht 8.400 claims af te handelen, maar mij lijkt dat taxeren binnen drie maanden toch een heel redelijk uitgangspunt is. Waarna wat mij betreft alle claims waarvoor geen contra-expertise is aangevraagd binnen zes maanden horen te zijn afgehandeld.

Lees hier mijn schriftelijke vragen aan minister Kamp: EZ 20130723 SV schadeafhandeling aardgaswinning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: