Geschillenbeslechting huurcommissie vereenvoudigd

Zojuist ontving de Kamer het wetsvoorstel 33698 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte in verband met de modernisering en vereenvoudiging van de werkwijze van de huurcommissie. Wat mij betreft zou dat wetsvoorstel niet alleen moeten vereenvoudigen, maar in een aantal opzichten ook verbeteren.

Een onderwerp dat volgens mij in ieder geval beter in de wet verankerd moet worden is de afhandeling van geschillen over servicekosten over de levering van energie (blokverwarming). Bij dergelijke geschillen moet de Huurcommissie niet alleen toetsen op rechtmatigheid (zijn de in rekening gebrachte kosten ook door de verhuurder gemaakt) maar ook op doelmatigheid (zijn de in rekening gebrachte kosten reëel in vergelijking met vergelijkbare woningen).

Lees hier de Memorie van Toelichting bij het wetsvoorstel: VH 20130717 MvT 33698 Wijz UHW geschillenbeslechting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: