Onderzoek tbv huursector

Een van de spinoff’s van het vertrouwensdebat met Stef Blok was diens toezegging om een overzicht aan te leveren van de onderzoeken op het gebied van de huursector, waarbij het ministerie van BZK opdrachtgever dan wel (mede)financier was. Het lijstje van in 2012 vergunde opdrachten telt 20 projecten, waarvan tien worden uitgevoerd door ABF Research. Het ministerie heeft dus een echte huisleverancier.

De overige onderzoeksbureau’s en -instellingen in de lijst zijn Companen (3) en ASRE, Bebright, Bureau Severijn, CPB, Explica, KPMG, PBL, RIGO, TNO, Universiteit Utrecht (allen één keer).

Ik vind de verdeling van de onderzoeksopdrachten over de diverse instellingen opmerkelijk. In de lijst zijn wijze van aanbesteding en aanbestedingsvorm niet vermeld. Dat had ik ook niet gevraagd. Dat wordt wel een vraag bij een van de komende debatten met de minister.

Lees hier het volledige overzicht: VH 20130305 MEM onderzoek huursector 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: