Huuralarm

Vlakbij het Dreesmonument op het Buitenhof overhandigde de Woonbond zojuist een petitie met 61.000 handtekeningen van de actie Huuralarm, tegen het heilloze plan voor extra huurverhogingen voor sociale huurwoningen van VVD, PvdA, D66, Christenunie en SGP. Het weer was prima en de stemming strijdbaar.

De Eerste Kamer besloot vanmorgen het afrondende debat over het wetsvoorstel inkomensafhankelijke huurverhogingen een week uitstellen, omdat er een aanvullende vragenronde komt na de bedroevend slechte beantwoording van de schriftelijke inbreng. Het debat is nu gepland op 12 maart a.s. Daarmee wordt sowieso steeds onwaarschijnlijker dat het nog lukt om de extra huurverhogingen al in juli 2013 te laten ingaan.


Hans Kregting van de huurdersbond Ede heeft nog alle vertrouwen in een goede afloop van de strijd tegen de inkomensafhankelijke huurverhogingen

Ik heb zelf uitstel gevraagd van het debat dat de Tweede Kamer morgenvroeg zou houden over het huurbeleid (incl. plafond maximale huur, feitelijke huurontwikkeling 2012, huurverhoging particuliere sector). De reden daarvoor is dat ik de beschikking wil hebben over de antwoorden op de extra vragenronde van de eerste kamer èn over het CBS-onderzoek Woon2012. Over het eventueel uitstel (tot dusver gesteund door CDA, PVV, GroenLinks en 50Plus) wordt einde middag beslist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: