Onderzoek rechtsbescherming woonbootbewoners

Minister Spies heeft zojuist mijn schriftelijke vragen over het onderzoek naar de verbetering van de rechtsbescherming van woonbootbewoners beantwoord. Het is de bekende combinatie van een lach en een traan.

De Lach: Spies geeft helderheid over de onderzoeksvragen. De belangrijkste: Het in kaart brengen van de mogelijkheid/mogelijkheden om de rechtsbescherming van woonbootbewoners ten aanzien van de ligplaats te verbeteren, waarbij ondermeer gekeken wordt naar de huurregelgeving voor woonruimte, naar de regelgeving voor erfpacht en naar bestuursrechtelijke bescherming. Ook positief is dat de organisatie van woonbootbewoners kan deelnemen in de begeleidingscommissie.

De traan: Spies ontkent enig verband tussen haar onderzoek en de actie van het RVOB die nu al bezig is om de huren van ligplaatsen zwaar te verhogen. Dat is onlogisch omdat straks zou kunnen blijken dat de nu door RVOB doorgevoerde verhoging van de ligplaatshuren strijdig is met een fatsoenlijke rechtsbescherming. In dat geval heeft de opvolger van Frans Weekers een probleem!

Lees hier de antwoorden: VH 20120924 ANTW rechtsbescherming woonbootbewoners

UPDATE 31-10
Minister Spies heeft de Tweede Kamer bericht dat RIGO Research het onderzoek naar de rechtsbescherming van woonbootbewoners gaat uitvoeren. Begin 2013 worden de uitkomsten van het onderzoek, samen met de beleidsreactie van de minister, naar de Tweede Kamer gestuurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: